“ANIMAL” BERLIN

 

  • 2-format14Capitala experimentării pe animale

Nicăieri în lume nu se experimentează atât de mult pe animale precum la Berlin. Deși există anumite trenduri promițătoare, acest lucru nu se va schimba drastic nici pe viitor, spre disperarea animalelor.

Maimuțica “Fargam” s-a întors în siguranță înapoi pe Pământ, a anunțat recent agenția oficială de știri a Iranului. Președintele Hassan Ruhani a felicitat oamenii de știință responsabili pentru testul efectuat cu succes. Poate face asta, pentru că, de obicei, toate animalele folosite la experimente sunt ucise, conform Corinei Gericke, vice-președintele Medicilor din Asociația Împotriva Experimentelor pe Animale. Cel mai important exemplu este câinele rus Laika, primul patruped din spațiul cosmic, care a decedat după câteva ore de zbor chinuitor, în 1957.

 

În timp ce unii se spcializează pe găsirea de alternative testării pe animale, unii cercetători vorbesc despre stastisticile Ministerului Federal de Statistică Agricolă. Numărul de animale ce au fost folosite în 2012 pentru experimente a crescut la 3.000.000, cu 170.000 de exemplare mai mult decât în anul precedent.

 

Gericke spune, însă, că numărul animalelor ucise este mult mai mare. Deși există prevederi sau ordonanțe care au rolul de a se asigura de bunăstarea animalelor folosite la teste, animalele folosite la reproduceri sunt adesea eutanasiate după o anumită vârstă, pentru că acestea nu mai au utilitate.

 

Peste 2,2 milioane de șoareci, șobolani aproximativ 420.000 și mai mult de 160.000 de pești formează statistica animalelor folosite la teste. Cu toate acestea, câinii iepurii, pisicile și maimuțele sunt de asemenea preferate de către specialiști. Dintre mamifere, în special rasa “Beagle” este foarte căutată. Printre iubitorii de câini rasa este cunoscută ca fiind credincioasă, tolerantă și robustă. Aceste caracteristici duc multe exemplare în închisoare, pentru că sunt, astfel, potrivite pentru cercetare.

 

Berlinul este considerat bastionul experimentelor pe animale. În 2012, circa 14 % dintre animalele de test au fost utilizate în capitală. Dar cu aceste cifre, Berlinul stă, la nivelul Germaniei, pe locul 3 în spatele unor întregi landuri, precum Baden-Wurttemberg sau Nordrhein-Westfallen. Dar în ultimii doi ani cifrele exeprimentelor au crescut semnificativ. În 2012, 436.163 de animale au fost folosite în scopul testării.

 

Cele mai multe animale cad victime cercetărilor de bază. Dar de asemenea, multe animale sunt folosite pentru teste toxicologice. Pot fi testate, vaccinuri, antibiotice și agenți pentru tratarea alergiilor și cancerului. Dar, conform unei ordonanțe UE, testele pe animale pentru producția de produse cosmetice este interzisă, începând cu luna martie a acestui an.

 

Criticile se adresează, mai presus de toate, faptului că nu se abordează capacitatea individuală de suferință a animalelor. În scopul de a provoca cât mai puțină suferință, trebuie să se folosească ceea ce este cunoscut despre sistemul nervos și comportamentul animalelor.

 

Gericke, din poziția sa de medic veterinar și adversar al testării produselor pe animale, declară că experimentarea pe animale ar trebui interzisă de asemenea din motive științifice, nu doar din motive morale. Datorită diferențelor majore dintre organismele animalelor, doar în cazuri rare aceste teste ar permite obținerea de rezultate relevante pentru organismul uman. Corina Gericke a declarat pentru Tagesspiegel că s-au vindecat milioane de cazuri de cancer la șoareci, dar acest lucru nu este posibil la om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =