Animalele de casă ne pot îmbolnăvi

Mângâieri, îmbrățișări și săruturi: mulți deținători de animale de casă își arată în acest fel afecțiunea pentru tovarășii lor cu blană. Dar animalele pot avea boli, iar agenții patogeni se pot transmite la oameni. Este necesară o îngrijire specială.

Pentru majoritatea oamenilor, animalele de casă sunt membri cu drepturi depline ai familiei. Îmbrățișarea lor este doar una dintre activitățile care se desfășoară – uneori câinele are voie să stea pe canapea, sau pisica are voie să doarmă în pat. Cu toate acestea, în special copii mici și persoanele cu sisteme imunitare compromise ar trebui să se abțină de la mângăierea animalelor de casă pentru a evita riscuri pentru sănătatea lor. Din punct de vedere al unui expert sărutarea animalelor de casă este complet interzisă, iar mângăierea trebuie să aibe loc mereu urmată de o spălare atentă a mâinilor.

Pe data de 2 februarie anul acesta oamenii de știință și autoritățile au discutat în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Școala de Medicină Veterinară din Hanovra (TIHO) cu privire la potențiale amenințări la sănătatea umană, determinate de prezența animalelor de casă. Acestea includ și accidente, precum mușcături, dar și alergii, precum și infecții transmise de animale.

Deși în Germania cel puțin există un sistem de raportare pentru bolile infecțioase, sursa nu este mereu descoperită. În general, nu este clar dacă un pacient s-a infectat cu un agent patogen de la o altă persoană, de la un animal sau dintr-un aliment contaminat, spune Hendrik Wilking, care oferă consultanță la Institutul Robert Koch în Berlin cu tema infecțiilor provocate de animale de casă.

https://www.n-tv.de/wissen/Haustiere-koennen-krank-machen-article20258980.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 39