Ankara dă afară mii de funcționari publici

2b326f2507e0bab77906cd215cbed954

Din luna iulie președintele turc Recep Tayyip Erdogan conduce țara prin decrete: ceea ce ordonă șeful statului devine lege. Acum un ordin de urgență afectează aproape 10.000 de gărzi naționale, care sunt concediate pentru suspiciuni de a fi colaborat cu organizații teroriste.

Printr-un nou decret de urgență președintele statului turc, Recep Tayyip Erdogan, concediază aproape 10.000 de angajați din domeniul securității naționale. De asemenea, un număr de 375 de asociații din domeniu vor fi închise.

Motivul este din nou posibilitatea ca aceștia să fi colborat cu organizații teroriste. În ministere se vorbește despre alte campanii de concedieri în masă. Guvernul acționează prin decrete și împotriva presei: șapte ziare regionale și un post local de radio vor trebui să își închidă activitatea. Un centru sanitar și 18 fundații închise anterior au dreptul acum să își reia activitatea.

De la impunerea stării de urgență ca urmare a tentativei de lovitură de stat ce a avut loc în luna iulie a acestui an Erdogan poate conduce țara prin decrete. Decretele sale prezidențiale au putere de lege și sunt valide de la data publicării lor, Parlamentul trebuie să confirme doar ulterior. Starea de urgență ce a fost deja o dată prelungită este acum în vigoare până la mijlocul lunii ianuarie.

Funcționarii de stat concediați au fost din nou menționați nominal în cadrul noului decret. Practica este extrem de controversată, pentru că persoanele afectate sunt astfel stigmatizate public, fără a fi necesară intervenția unui tribunal competent.

http://www.n-tv.de/politik/Ankara-entlaesst-Tausende-Staatsbeamte-article19151241.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1