Annington plătește 1,9 miliarde pentru Südewo

annington

Annington plătește 1,9 miliarde pentru Südewo

Mișcări în piața imobiliară: compania germană Annington vrea să își întărească poziția în Germania de Sud și anunță preluarea concurentului Südewo. Dacă Biroul Federal al Cartelurilor ăși va da acordul, Annington va scoate mulți bani din buzunar.

Cel mai mare concern de locuințe din Germania, Deutsche Annington iese din nou la un tur de cumpărături și preia concurentul Süddeutsche Wohnen (Südewo). Vânzătorul Südewo este Patrizia Immobilien, anunță compania listată pe Mdax. Finalizarea achiziției este planificată pentru data de 7 iulie 2015, dar este încă supusă verificării și autorizării de către autoritățile concurențiale. Prețul de achiziție este în jurul sumei de 1,9 miliarde de euro.

Annington vrea, potrivit proprilor date, să își întărească poziția pe piața din sudul Germaniei prin alipirea grupului Südewo. Südewo are în total 19.000 de locuințe, printre altele la Stuttgart, Ulm sau mannheim. Annington a fost, potrivit proprilor date, prezentă în Baden-Württemberg cu 15.000 de locuințe.

Annington planifică pentru finanțarea alipirii concurentului o majorare a capitalului brut de până la 2,25 miliarde de euro. Patrizia Immobilien a majorat printre altele prognozele de rezultat pentru 2015 și 2016 cu minim 200 de milioane de euro doar datorită acestei tranzacții.

Annington a mai efectuat cu succes la începutul acestui an preluarea în valoare de miliarde de euro a rivalului Gagfah. Ce a ieșit este o companie imobiliară ce deține la nivel național peste 350.000 de locuințe și o valoare a portofoliului de 21 de miliarde de euro, potrivit proprilor date a doua cea mai mare companie imobiliară listată la bursă de pe Europa continentală după compania franceză Unibail-Rodamco.

Pe piața autohtonă Annington este lider de piață necontestat. Pe locul doi se regăsește la distanță considerabilă o companie înfometată pe nume Deutsche Wohnen.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Annington-zahlt-1-9-Milliarden-fuer-Suedewo-article15298971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 74