ANSVSA consultă industria pe tema siguranței alimentelor, în studiul inițiat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a inițiat un studiu privind siguranța alimentelor, iar o primă etapă este derulată sub forma unui sondaj de opinie, inclusiv în România, până în data de 12 martie, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă transmis IVOLINE.

Potrivit sursei citate, Autoritatea din România a fost inclusă într-un grup alcătuit din autorități competente din state membre, precum Germania, Franța, Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Cipru și Spania. Toate aceste state participă la studiul inițiat de EFSA.

Prima etapă a studiului este reprezentată de un sondaj de opinie privind modul în care se comunică informațiile referitoare la siguranța alimentelor, în contextul incertitudinii științifice.

Până la data de 12 martie 2017, cei interesați pot completa chestionarul specific, ce poate fi accesat pe prima pagină a web site-ului ANSVSA, pe site-ul Comisiei Europene.

Scopul acestui studiu este acela de a identifica cele mai bune modalități de comunicare a informațiilor referitoare la siguranța alimentelor, într-un limbaj accesibil, notează ANSVSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =