Anul Jubilar Sfantul Ladislau sarbatorit la Oradea prin diferite activitati culturale

Anul acesta Episcopia Romano-Catolica srabatoreste 825 de ani de la canonizarea fondatorului acesteia, sfântul rege Ladislau. In data de 14 mai va avea loc un pelerinaj diecezan la Catedrala Romano-Catolică din Oradea, care va reuni mai mulți pelerini sosiți din țările unde este prezent cultul sfântului rege.

Miercuri 22 martie 2017 , in sala festivă a Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea a avut loc astăzi o conferință sustinuta de episcopul Bocskei Laszlo care a prezentat programele și activitățile Anului Jubiliar Sfântul Ladislau care vor avea loc în perioada următoare.

Astfel se vor organiza: un concert simfonic pe muzica lui Joseph Haydn, care va avea loc în fața Catedralei din Complexul Baroc, cu participarea Filarmonicii din Oradea, o expoziție fotografică cu reprezentări de fresce din Transilvania ale Sf. Ladislau (în Cetate și la Palatul Episcopal) și o expoziție ambulantă ,,Viața și memoria Sf. Ladislau”, care va ajunge în toate parohiile diecezane.

Totodată, Episcopia Romano-Catolică și Primăria Oradea vor colabora pentru procesiunea din 14 mai 2017, la care sunt așteptați peste 3000 de pelerini. Aceștia vor parcurge drumul de la Catedrală până la Cetate, unde pentru o zi vor fi expuse moaștele Sf. Ladislau, care vor fi aduse din Gyor – Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 80 =