Anvelopele auto se vor scumpi

A trecut iarna, temperaturile cresc din nou, este vremea ca șoferii auto să se gândească să schimbe anvelopele. Cine vrea să își cumpere unele noi va trebui să plătească însă ceva mai mult.

Datorită costurilor ridicate de producere a cauciucului, producătorii de anvelope trebuie să majoreze prețurile. Continental, Pirelli, Goodyear sau Hankook au anunțat că vor face acest lucru, sau chiar au făcut-o deja. Din punct de vedere al experților, întreaga industrie este afectată. Majorarea de preț ar putea ajunge undeva la nouă procente.

Este vorba despre toate tipurile de cauciucuri – indiferent că sunt pentru vară sau iarnă, pentru camioane sau autoturisme. Producătorii trebuie să majoreze prețurile, în caz contrar marja lor de profit va fi mai mică, spune Frank Biller, analist la Landesbank Baden-Württemberg (LBBW). Costurile mai mari trebuie să se reflecte undeva – unii producători aleg însă să își ia măsuri corespunzătoare din timp, alții mai târziu.

Continental a vorbit despre prețurile mai mari la anvelope ce vor fi practicate pentru că au crescut și costurile cu achiziția materiilor prime, ce se vor ridica undeva la circa 500 de milioane de euro. Deja din ultimul trimestru din 2016 prețurile de producție pentru cauciucul natural sau sintetic s-au majorat. Comercianții care cumpără anvelope Conti vor decide fiecare în parte cu privire la viitoarele prețuri. Majorările corespunzătoare vor fi efectuate pas cu pas după o analiză detaliată a situației costurilor, spune un purtător de cuvânt.

Anvelopele Hankook se vor scumpi deja de la 1 aprilie cu circa 4-5%. Firma a subliniat că marja lor de profit nu se va majora prin aceste sumpiri. Majorările de preț vehiculate compensează în prezent doar pentru costurile suplimentare ocazionate de achiziția de materii prime, explică tot un purtător de cuvânt al companiei. Pirelli va efectuat majorări de preț în aceeași perioadă, cu până la nouă procente. Goodyear a majorat prețurile de la 1 martie cu până la 8%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autoreifen-werden-teurer-article19753547.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9