Anxietatea și somniferele cresc riscul de demență

_77475597_m6300160-pills-spl

Anxietatea și somniferele cresc riscul de demență
Utilizarea pe termen lung de pastile pentru probleme de anxietate creşte riscul de apariţie a bolii Alzheimer, sugereaza cercetatorii. Un studiu realizat pe adulti canadieni a descoperit că utilizarea benzodiazepinelor mai mult de trei luni creşte rricul cu până la 51% de apariţie a demenţei.

Orientările NHS spun că medicamentele ar trebui să fie utilizate opt, sau cel mult 12 săptămâni. “Utilizarea nejustificată pe termen lung a acestor medicamente ar trebui să fie considerată o problemă de sănătate publică”, spun cercetătorii.
Studiul a implicat aproximativ 2.000 de cazuri de boala Alzheimer la adulți cu vârsta de peste 66 viață în Quebec. Toţi au folosit benzodiazepine.Aceste cazuri au fost comparate cu circa 7.000 de persoane sanatoase de aceeasi varsta care trăiesc în aceeași comunitate.

In timp ce un risc crescut a fost găsit în privinţa celor care utilizau benzodiazepine, natura legăturii a fost neclară. Benzodiazepinele sunt folosite pentru a trata tulburări de anxietate și insomnie. Experții caută o mai bună monitorizare a efectelor secundare, în special la persoanele în vârstă.
http://www.bbc.com/news/health-29127726

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1