Apa ar putea fi semnificativ mai scumpă

Apa potabilă curată este ceva absolut obișnuit în Germania. Dar pentru furnizori tratamentul devine din ce în ce mai complex. Asociația Federală pentru Energie și Apă avertizează cu privire la creșteri extreme ale prețurilor. Vina o poartă agricultura.

Fix 6000 de companii furnizoare asigură în Germania existența apei potabile. Dar sarcina lor devine din ce în ce mai grea, după cum explică Martin Weyand, administrator principal al Asociației pentru Energie și Apă (BDEW) pentru “Süddeutschen Zeitung”. Afectate sunt în special landurile federale Niedersachsen și Nordrhein-Westfalen, precum și anumite districte din Bavaria.

Vina pentru situația precară este nitratul abundent, care ajunge în apele subterane, spune Weyand. Timp de decenii s-a folosit prea mult gunoi de grajd și îngrășăminte chimice. Chiar și guvernul federal a avertizat recent cu privire la posibile urmări. Ministerul mediului a explicat că circa o treime dintre punctele de măsură prezintă niveluri prea ridicate de nitrați.

Situația este mult mai dramatică decât s-a prezentat anterior, mai adaugă Weyand. Reprezentanții instituțiilor pentru studiul calității apei au efectuat măsurători și în special acolo unde apa izvorăște din puțuri s-au înregistrat valori mult prea mari ale volumului de nitrat, s-au atins chiar și valori de până la 400 de miligrame pe litru, limitele oficiale sunt fixate la 50 de miligrame.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wasser-koennte-deutlich-teurer-werden-article19971316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7