Apă la un euro

41142899Este enervant ceea ce se întâmplă în aeroporturi, și anume că la controlul de securitate nu ai voie să iei cu tine un flacon de apă. Apoi cui îi este sete, trebuie să își cumpere un nou flacon după ce trece de control. Iar aceste băuturi sunt de cele mai multe ori foarte scumpe. Acum UE cere soluții avantajoase din punct de vedere al prețurilor.

Dacă e să ne luăm după Comisia UE, pasagerii din aeroporturi vor putea ca pe viitor să își achiziționeze băuturi la prețuri avantajoase, chiar și după ce au trecut de controlul de securitate. Comisarul UE pe probleme de transport, Violeta Bulc, a spus pentru Welt am Sonntag că există în prezent discuții intense cu Uniunea Aeroporturilor cu privire la această problemă.

126 de aeroporturi europene au convenit deja, potrivit lui Bulc, ca pe viitor să facă prețul la o sticlă de apă să fie maxim un euro în zona de după controlul de securitate. Aceste 126 de aeroporturi controlează aproape 50% din traficul aerian din Europa. Însă politicianul din Slovenia nu este mulțumit, obiectivul ei este de a face acest lucru posibil peste tot în Europa.

Comisia Europeană vrea însă să renunțe pentru moment la reglementări legale. În acest stadiu există doar idei privind dispoziții legale, spune comisarul. Există speranțe mari însă că această decizie voluntară a operatorilor de aeroporturi va determina creșterea așteptărilor pasagerilor, iar atunci tot mai multe aeroporturi vor reacționa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wasser-soll-nur-einen-Euro-kosten-article16647886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90