Apel către Paris pentru economisire

RTX17X0LApel către Paris pentru economisire

Nu este nimic mai mult decât un atac frontal față de politica oficială a guvernului francez. Un bancher de top din Franța critică manipularea finanțelor publice în Olanda și folosește pentru asta cuvinte neobișnuit de sincere.

Șeful Băncii Centrale Franceze, Christian Noyer solicit mai multe măsuri de austeritate din partea guvernului de la Paris. Într-un interviu cu revista germane Business Week, Noyer atestă faptul că țara sa are nevoie de progrese în domeniul reformelor structural. El a comentat faptul că, consolidarea finanțelor publice a rămas în urmă față de cerințele europene.

Nu există nici un motiv pentru care să nu ne putem realiza obiectivele financiare, critică Noyer. Franța trebuie să prezinte partenerilor europeni la inceputul lunii octombrie un plan financiar mai bun.

În ciuda constrângerilor de timp eliminate, guvernul de la Paris a fost avertizat că de ani de zile depășește în mod clar ținta de deficit a UE de maxim 3% din produsul intern brut. Tocmai din cauza inflației scăzute care se preactică în present, bugetul francez ar putea fi economisit mult mai agresiv, consider Noyer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Noyer-ruft-Paris-zum-Sparen-auf-article13644406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40