Apel urgent de finantare-bani pentru proiecte in agricultura sustenabila

bani-ferma

Apel urgent de finantare pentru proiecte de afaceri care implica agricultura sustenabila

Pentru cei interesati si care au ca domeniu de activitate horticultura, pot gasi mai jos detalii despre o linie deschisa de finantare fara limita de sume dar cu limita de depunere pina pe 7 iulie 2014 a documentatiei.
Enel Cuore, organizatia non-profit a grupului international Enel, alaturi de Universitatea “Alma Mater Studiorum” din Bologna, a lansat un apel de finantare pentru proiecte de afaceri care implica agricultura urbana, agricultura sociala sau “comunitatile alimentare” (comunitati formate in jurul unor preocupari care tin de alimentatie).

Status: ACTIV
Depunere pana la: 7.07.2014
Buget: nu exista limitaObiectivele programului

Proiectele propuse trebuie sa promoveze horticultura comunitara, ca solutie pentru imbunatatirea sigurantei alimentare, ca alternativa pentru sustenabilitatea mediului sau ca metoda de asigurare a incluziunii sociale.

In plus, initiatorii trebuie sa vizeze comunitatile rezidentiale, centrele comunitare si centrele de reabilitare. Cu alte cuvinte, trebuie sa se adreseze tinerilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati, persoanelor care provin din familii dezavantajate, persoanelor care locuiesc in centre sociale, femeilor si copiilor.

Conform organizatorilor, vor avea prioritate initiative precum:

-proiecte de horticultura comunitara in zone rurale si urbane, prin care se incearca imbunatatirea sigurantei alimentare;
-proiecte de horticultura sustenabila, prin care se incearca protejarea biodiversitatii, reducerea impactului asupra mediului sau incurajarea folosirii corecte a resurselor naturale;
-proiecte de horticultura sociala, prin care se urmareste formarea unor comunitati in zone dezavantajate din punct de vedere economic;
-proiecte de terapie horticola, cu rol in ameliorarea starii de sanatate in diverse afectiuni;
-proiecte de educatie si recreere horticola;
-proiecte de horticultura care creeaza locuri de munca pentru tineri aflati in situatii dezavantajate.
Finantarile vor fi acordate in principal pentru dezvoltarea infrastructurii si achizitionarea de bunuri de capital, precum: echipamente si unelte, rezervoare pentru stocarea apei, depozite, echipamente pentru procesarea produselor, unelte si echipamente pentru dezvoltarea unor tehnici inovative de productie si de monitorizare a proceselor industriale etc.

Asociatiile, organizatiile neguvernamentale, cooperativele sau intreprinderile sociale care activeaza in domeniu isi pot inscrie proiectele pana pe 7 iulie 2014, pe site-ul Enel Cuore.

In etapa de evaluare a proiectelor, vor conta atat adaptarea la context, cat si experienta si implicarea initiatorilor. Nu exista o limita in ceea ce priveste numarul de proiecte finantate sau a sumelor acordate.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Formular de inregistrare

Finantator: Enel Cuore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12