APETIT CHINEZ AUTO

  • bmwChinezii iubesc mașinile din Occident

Cât de mare să fie creșterea? 20%? 50%? În China, cea mai mare piață auto din lume, producătorii auto din Occident au avut anul trecut un succes atât de răsunător, încât chiar și managerii acestora sunt surprinși.

 

Există recorduri la care nu doriți neapărat să luați parte. Cel mai lung blocaj de trafic din istoria Chinei, de exemplu. A avut loc în august 2010, pe Autostrada Națională Chineză 110. Coada se întindea pe mai mult de 100 de km, iar blocajul a durat peste 10 zile. Unii șoferi au declarat că au petrecut atunci peste 5 zile pe autostradă.

 

Chinezii conduc mult. Foarte mult. Pentru mulți dealeri auto internaționali China a fost cea mai importantă piață. Cele mai recente cifre arată că vânzările au fost chiar mai mari decât se așteptau. În luna decembrie, vânzările de automobile au crescut cu 21,5 % față de aceeași lună a anului trecut. Întreaga piață de vehicule a crescut anul trecut cu 13,9%, până de aproape 22 de miliarde. În ultimul deceniu creșterea anuală pe cea mai mare piață auto a lumii a fost de 30 pâna la 40 %. Apoi s-a răcit. În 2011 în Republica Populară s-au vândut cu 1,5% mai multe mașini decât în 2010, iar în 2012 creșterea a fost de 4,3 %. Acum lucrurile merg din nou foarte bine pentru dealerii auto. Companiile auto germane fac afaceri bune în China.

 

BMW a vândut anul trecut cu 19,7% mai multe mașini în China decât în anul precedent. Karsten Engel, directorul BMW China, s-a declarat încântată, creșterea fiind mult mai mare decât a fost estimat. S-au vândut un număr de 362.500 de autovehicule, față  de 303.000 în anul precedent. Creșterea vânzărilor BMW în China depășește vânzările totale în Franța, spre exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1