Aplicația AR de la Crucea Roșie ne arată viețile copiilor distruse de război

Pe lângă lucruri precum dezastre naturale și maladii, prespectiva războiului este printre puținele lucruri care amenință să deraieze lunga perioadă de inovații tehnologice din secolul 21. O nouă aplicație folosește realitate augmentată pentru a ne aminti de acest lucru, concentrându-se pe cei care sunt cei mai afectați de război – copii.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) a dezvăluit o aplicație gratuită de AR, dezvoltată de agenția digitală Nedd, numită “Enter the Room” care folosește ARKit pentru a ne transporta pentru o perioadă scurtă de timp într-o altă realitate. Dar aveți grijă, experiența nu este deloc ușoară sau plăcută.

La fel ca multe alte aplicații ARKit, după ce o deschidem ne întreabă dacă poate scana podeaua din fața noastră pentru a plasa o ușă virtuală în spațiul real. Odată ce face asta, ușa se deschide, permițând utilizatorului să facă pasul într-o cameră a unui copil mic.

Este dificil de descris întreaga experiență fără să o stricăm. Pe scurt, aplicația pentru iPhone îl trece pe utilizator prin diferite stagii ale vieții copilului (reprezentată de cameră și obiectele din ea) și felul în care ea se schimbă pe măsură ce este afectată de războiul local. Întreaga experiență este îmbunătățită de folosirea tehnologiilor de audio 3D, care dezvoltă sentimentul de imersiune în camera copilului.

Conflictul are un impact devastator asupra comunităților și în special asupra copiilor. Cei de la Crucea Roșie speră ca prin această aplicație imersivă să ofere oamenilor perspective noi în realitatea provocată de război, spune Peter Maurer, președintele ICRC, într-o declarație pe site-ul organizației. Este o amintire vie a felului în care războiul urban distruge dormitoarele copiilor, casele și vieților acestora.

https://mobile-ar.reality.news/news/red-cross-ar-app-takes-you-deep-into-life-child-plagued-by-international-warfare-0183351/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 86