Aplicații noi ajută la căutarea locurilor de parcare

Competiția dintre ofertanții de aplicații de parcare crește tot mai mult. Start-up-uri de mici dimensiuni pe de o parte și concerne de mari dimensiuni de cealaltă, precum BMW sau Siemens, lucrează la o tehnologie care să facă viața mai ușoară șoferilor. Este necesar să se identifice urgent o soluție, pentru că numărul de autoturisme este într-o continuă creștere.

Economia Germaniei oferă o luptă aprigă pentru căutarea unui loc de parcare. O întreagă serie de start-up-uri, mari companii industriale, producători auto și asiguratori colaborează pentru a identifica cea mai bună soluție pentru ca în viitor căutarea de locuri de parcare să nu mai fie o povară.

Felix Harteneck, administrator și co-fondator al start-up-ului berlinez “Park Here”, care produce senzori pentru locurile de parcare, este de părere că această piață este una imensă. BMW și societatea Axa Asigurări au intrat pe piața de aplicații de parcare încă din toamna anului trecut. Audi are de asemenea un proiect în desfășurare pentru servicii similare în SUA. Bosch lucrează, potrivit datelor companiei, la două proiecte de cercetare.

Motivul este faptul că doar în Germania numărul de autoturisme crește în fiecare an cu circa un milion, iar în orașe crește de asemenea numărul de locuitori dar și cel al navetiștilor. Rezultatul este un trafic mai aglomerat, iar căutarea unui loc de parcare este tot mai anevoioasă. Există deja de câțiva ani pe piață aplicații pentru parcare lansate de start-up-uri, dar nu s-a implementat nici o soluție concretă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neue-Apps-helfen-bei-der-Parkplatzsuche-article19817186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 80