Aplicațiile ARKit aproape de 13 milioane de instalări

Peste 13 milioane de aplicații pe bază de realitate augmentată construite cu ajutorul ARKit de la Apple au fost descărcate de la lansarea iOS 11 pe data de 19 septembrie 2017, potrivit noilor date de la firma de inteligență în aplicații, Sensor Tower, care a efectuat o analiză a ecosistemului aplicațiilor AR, acum că a avut timp să se stabilizeze. S-a descoperit că jocurile au reprezentat cea mai populară alegere când vine vorba de adopția ARKit.

Aproape jumătate din aplicații bazate pe ARKit care au fost descărcate la nivel mondial în primele șase luni au fost jocuri. La o lună după lansarea iOS 11, aplicațiile ARKit au depășit trei milioane de descărcări, iar jocurile reprezentând o pondere de 35% din acestea. Șase luni mai târziu jocurile reprezintă 47% iar acum avem 13 milioane de descărcări pentru aplicațiile ARKit.

Jocurile au ajutat evident la popularizarea realității augmentate chiar și înainte de lansarea ARKit. Mulțumită haosului mondial provocat de lansarea Pokemon Go, utilizatorii mobili au început să se familiarizeze cu potențialul AR de a îmbunătăți gaming-ul pe măsură ce capturau tot mai mulți Pokemoni care păreau să le apară în cale, dar vizibili doar prin intermediul camerei foto de pe un smartphone.

Aplicația cu cele mai multe descărcări gratuite este simulatorul virtual de animale de casă, AR Dragon, de la PlaySide Studios din Australia. Cea mai bună aplicație plătită pe bază de ARKit este CamToPlan Pro, o aplicație de măsurare în mediu AR, disponibilă contra-cost de la Tasmanic Editions.

Dacă vă întrebați de ce printre cele mai bune aplicații nu se numără Pokemon Go, este pentru că analiza efectuată de Sensor Tower s-a concentrat pe aplicații bazate pe ARKit, nu compatibile cu ARKit, care au adăugat funcționalități de AR în ultimele șase luni. Pokemon Go este parte din acest grup.

https://techcrunch.com/2018/03/28/arkit-only-apps-top-13-million-installs-nearly-half-are-games/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1