Apple ar putea avea ochelari inteligenți pe viitor

Apple speră să lanseze în următorii ani un model de ochelari inteligenți care practic ne va aduce un adevărat computer în fața ochilor. Un raport recent din presă susține că, compania lucrează la realitate augmentată ca și un proiect de anvergură. Va fi lansată prima dată cu ajutorul iPhone.

Echipa condusă de Tim Cook lucrează în prezent pentru a identifica o serie de metode de implementare, potrivit aceluiași raport. Acestea includ ochelari speciali care se conectează prin Bluetooth sau iPhone și trimit conținut precum filme, hărți sau diverse către persoana care îi poartă. Deși tehnologia există deja de ceva vreme, o vom vedea prima oară pe următoarea generație de iPhone.

Apple a lansat deja o gamă diversă de produse wearable în ultimii ani, precum Apple Watch sau AirPods, care o aduc pe Siri în urechile oamenilor, dar funcționează și sub formă de căști wireless.

Realitatea augmentată este mai puțin faimoasă decât realitatea virtuală, o tehnologie similară, iar în cazul AR oamenii sunt mai puțin implicați, tehnologia doar îmbunătățește câmpul vizual, nu îl acaparează complet. Tim Cook a spus că oamenilor nu le prea pasă de realitatea virtuală și astfel compania se concentrează pe realitatea augmentată.

Calea ideală pentru a aduce această tehnologie în mâinile tuturor este prin dezvoltarea unor ochelari, mai spune raportul Bloomberg. Acești ochelari vor fi conectați cu un iPhone, precum dispozitivul Apple Watch, astfel că activitatea de procesare a informației, activitate ce necesită un volum considerabil de resurse hardware, va fi preluată de dispozitivul mobil. La fel se va întâmpla și cu traficul de date, dispozitivul mobil având și un acumulator mai puternic, în timp ce ochelarii vor servi doar pentru afișarea informațiilor.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/apple-iphone-8-smart-glasses-augmented-reality-rumours-leaks-watch-tim-cook-a7639441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =