Apple atacă concurența smartphone

Laut-Experten-ist-die-Dominanz-von-Apple-nur-schwer-zu-bezwingen

Apple atacă concurența smartphone

Cota de pe piața smartphone-urilor este sub 20%, dar Apple marchează aproape tot profitul realizat pe piață. Motivul este aici reprezentat de prețurile mari practicate de compania americană. Fostul lider de piață scade puternic.

În primul trimestru Apple a câștigat 92% din totalul profitului comercial realizat de cei opt principali producători de smartphone-uri, după cum estimează Mike Walkley de la administratorul de active Canaccord Genuity. Cu un an înainte procentul a fost de 65%.

Pentru Samsung Electronics Co potrivit Walkley s-a înregistrat un procent de 15%. Apple și Samsung reprezintă peste 100% împreună, pentru că alți producători participă la această statistică cu pierderi și nu cu profituri pozitive.

Evenimentele de săptămâna trecută subliniază întreaga imagine dezechilibrată. Apple a cerut furnizorilor săi să producă un număr record de noi modele de iPhone. Între timp, Samsung dezvăluie profituri dezamăgitoare în perspectivă, HTC anunță un profit negativ pentru acest trimestru, Microsoft redce cu 80% afacerile cu smartphone-uri preluate de la Nokia.

Ponderea Apple la profit este cu atât mai impresionantă cu cât volumul de vânzări reprezintă doar 20% din total. Dar grupul este capabil să impună prețur semnificativ mai mari pentru dispozitivele sale. Concurenții folosesc cel mai mult sistemul de operare de la Google, Android. Mulți încearcă să câștige clienți prin bătălia prețurilor. Greșelile din trecut au cântărit de asemenea greu pentru Samsung și HTC.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-enteilt-der-Smartphone-Konkurrenz-article15501211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 4 =