Apple bagă în buzunar 18 miliarde de dolari

2015-01-28T003048Z-610058236-GM1EB1O1GKU01-RTRMADP-3-US-APPLE-RESULTS

Apple bagă în buzunar 18 miliarde de dolari

Apple iPhone 6 a adus economiei SUA un rezultat trimestrial pentru cărțile de istorie: Niciodată până acum o singură companie din SUA nu a marcat un profit atât de mare în doar trei luni consecutive, precum a reușit Apple în trimestrul trecut. În fața analiștilor șeful Apple Cook este ferm pe poziții și spune că următorul record va sosi în luna aprilie.

Aceste cifre provoacă invidie pentru reprezentanții Old Economy. Cu succesele sale în vânzări pentru perioada de trei luni ce a trecut, concernul-cult din California a stabilit un nou prag de record. Mulțumită veniturilor din comercializare iPhone 6 (în prezent ultimul model din seria smartphone-urilor inovatoare), Apple a câștigat un volum de 18 miliarde de dolari în trimestrul ce a inclus și sărbătorile de Crăciun. Profitul marcat de Apple nu a mai fost atins de nici o compania americană până acum într-un singur trimestru.

Rezultatul trimestrial de 18 miliarde de dolari este dincolo de așteptările inițiale. Apple depășește chiar și cifra de afaceri a unor nume mari de la nivel mondial. Apple a marcat trimestrul trecut, spre exemplu, mai mult profit decât a reușit concernul Adidas, membru al indicelui DAX, să înregistreze ca vânzări pe tot parcursul anului 2013.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-streicht-18-Milliarden-Dollar-ein-article14403171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − 90 =