Apple Car zărit pe stradă

După ce Apple a primit recent autorizația pentru a desfășura teste cu automobile autonome, acum a fost filmată pentru prima dată un “Apple Car” pe străzile din California. Ce are compania în vedere?

În timp ce Google și alte companii sunt deja la mare distanță, Apple a primit la mijlocul lunii aprilie o autorizație din partea autorităților din California pentru a testa automobile autonome. Cei de la “Bloomberg” au publicat primele detalii privind automobilele de test. Poate fi văzut în imagini un Lexus RX450h, care este echipat de jur împrejur cu senzori și rulează prin Silicon Valley. Tot potrivit celor de la “Bloomberg” este vorba despre o tehnologie pe care Apple ar fi cumpărat-o de la furnizori și nu reprezintă un patent special.

Interesantă în cazul “Project Titan” nu este neapărat partea mecanică, ci viața în habitaclu. După ce Apple a prezentat anul trecut în toamnă planurile de a dezvolta propriul automobil autonom, acestea au fost suspendate temporar pentru ca inginerii să se poată concentra pe dezvoltarea de software. Compania are deja în desfășurare discuții cu producători auto de top, scrie publicația, printre care Volkswagen sau BMW. Este încă neclar dacă aceste companii doresc să colaboreze cu Apple în domeniul automobilelor autonome. Directoarea mărcii Smart, Anette Winkler, a declarat într-un interviu pentru n-tv că Apple ar trebui să se orienteze mai degrabă către producători mai mici și cu mai multă inovație.

Concurența pentru Apple este mare, doar în California au primit deja autorizație 30 de companii diferite pentru a testa automobile autonome. Google a început dezvoltarea de astfel de automobile încă din anul 2009 și are probabil cel mai mare avantaj. Producătorul de iPhone-uri se uită probabil în direcția Chinei, unde a investit în urmă cu un an în concurentul Uber pe nume Didi Chuxing.

Chiar și cei de la Uber au ambiții pentru dezvoltarea automobilelor autonome și astfel se cionesc violent de cei de la Google. Subsidiara acestora, Waymo, acuză serviciul de intermediere că ar fi furat de la ei tehnologia radarului cu laser. Divizia celor de la Uber pentru dezvoltarea de automobile autonome este condusă de un fost angajat al Google, Anthony Lewandowski, care ar fi luat cu sine documente confidențiale la plecarea sa din compania Google.

http://www.n-tv.de/technik/Apples-Auto-Projekt-auf-der-Strasse-gesichtet-article19814275.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3