Apple câștigă mai mult ca niciodată

f54fe390f3f1924e29d6e3a30d9921baDin California sosește un raport trimestrial puternic: Apple a crescut în ultimul trimestru în special datorită vânzărilor bune ale iPhone. Afacerile din China rulează strălucitor. După tragerea liniei rămâne un profit net de peste 11 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat un profit record în anul comercial trecut. Concernul american a câștigat 53,4 miliarde de dolari înainte de taxe, o creștere de 35%. Astfel, recordul deținut anterior de Exxon Mobile a fost doborât. În anul 2008 gigantul petrolier a raportat un profit de 42,5 miliarde de dolari. Vânzările au urcat cu 28% la un total de 233,7 miliarde de dolari.

Chiar și în al patrulea trimestru comercial Apple a profitat de vânzările puternice de iPhone-uri în China. Profitul a crescut pe perioada de trei luni ce s-a încheiat pe data de 26 septembrie la un total de 11,12 miliarde de dolari, un plus de fix o treime. În perioada similară a anului trecut, Apple câștiga 8,47 miliarde de dolari.

Investitorii reacționează cu entuziasm: în comerțul american post-bursieri acțiunile s-au scumpit între timp cu trei procente. La scurtă vreme înainte de prezentarea raportului acțiunile Apple erau evaluate ceva mai slab pe scena de la New York. Motivul pentru bucuria investitorilor este faptul că, concernul a depășit așteptările pieței atât în cazul vânzărilor cât și a profitului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-verdient-so-viel-wie-noch-nie-article16227821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4