Apple construiește o “navă-mamă” gigant

fdb367c49302a6c2852b714787a2db79Concernul tehnologic Apple nu vrea să fie lider doar în domeniul tehnologic, ci și în cazul arhitecturii. Concernul construiește în prezent un nou complex de birouri, care este orice altceva decât banal. “Gogoașa” strălucitoare oferă numeroase facilități.

Când Apple construiește, o face în stil mare: o clădire, pe care ei însăși au numit-o “navă spațială”, ce prezintă un spațiu de 260.000 de metri pătrați și are o circumferință de 1,6 kilometri. Ne putem gândi la forma unei gogoși strălucitoare de dimensiuni gigantice, care are în gaura sa din mijloc o oază verde.

Iar prin imensele ferestre angajații vor putea să se simtă în mijlocul naturii. În subsol va fi construit de asemenea un auditoriu scufundat ce poate găzdui 1000 de persoane, aici vor fi prezentate pe viitor noile produse Apple.

Întreaga clădire este practic suspendată în subteran, tehnică ce a fost numită izolare seismică și poate salva vieți omenești în cazul unui cutremur puternic.

Este construită de vedeta britanică a arhitecturii, Norman Foster, care a mai colaborat la stadionul londonez Wembley și la Reichstag-ul din Berlin. Costurile însă sunt colosale, fiind estimate undeva între trei și cinci miliarde de dolari, pentru că Apple nu a dorit să ofere suma exactă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-baut-gigantisches-Mutterschiff-article16896191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10