Apple, dat în judecată din cauza unei funcţii care consumă date

Noul sistem de operare Apple, iOS 9, are o funcţie care consumă multe date mobile

Compania Apple ar putea să fie obligată să plătească cinci milioane de dolari din cauza unei funcţii de pe noua versiune a sistemului de operare şi care foloseşte transfer de date atunci când conexiunea la Wi-Fi e slabă.

Funcţia, numită “Wi-Fi assist” ştie când ai probleme cu reţeaua wireless la care telefonul este conectat şi consumă date mobile. Problema e că funcţia este o setare prestabilită a noii versiuni Apple, iOS 9, şi nu e clar când este activă. Drept rezultat, utilizatorii au primit facturi mari pentru folosirea internetului pe transfer de date pentru că l-au folosit când credeau că sunt conectaţi wireless. 

Acum, conform theguardian.com, un cuplu din California a dat în judecată Apple pentru că au primit o astfel de factură şi cer ca firma să le restituie banii. Lor li s-au alăturat şi alţi clienţi ai companiei. Cei doi, William şi Suzanne Phillips, susţin că daunele sunt atât de mari, pentru că fiecare telefon are această funcţie, încât cer cinci milioane de dolari. 

După plângerile iniţiale, Apple a publicat un mesaj pe site-ul companiei în care atenţionează că utilizatorii “pot folosi mai multe date mobile” atunci când funcţia e activată, dar că aceste date ar fi “cu doar un procent mic mai mare decât numărul folosit înainte”. 

Procesul susţine că nu e suficient şi că sfatul celor de la Apple nu evidenţiază posibilele facturi mărite. “Consumatorii obişnuiţi folosesc telefoanele pentru a asculta muzică, a se uita la clipuri şi a rula diverse aplicaţii online, toate care pot duce la pierderi semnificative de date”. 

Astfel, Apple e dat în judecată pentru publicitate şi reprezentare falsă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64