Apple depășește toate corporațiile americane

328D38001AAD6BE0

Apple depășește toate corporațiile americane

Apple impresionează din nou brokerii cu rezultatele sale financiare recente. Dar cu toate acestea și mai remarcabilă este comparația cu alți giganți americani. Nimeni nu poate ține pasul cu iPhone & Co.

Este deja o situație clasică. Apple depășește așteptările foarte înalte prin rezultatele trimestriale anunțate luni, iar acțiunile reacționează prin creșteri spectaculoase de curs. Noi recorduri sunt atinse, iar Europa cedează Chinei locul doi în topul celor mai importante piețe pentru companie. Dar mai puțin surprinzătoare este contribuția iPhone la câștiguri, acesta rămâne cel mai important produs din familia Apple.

În primul trimestru din 2015, Apple a câștigat 13,6 miliarde de dolari, acesta fiind astfel un nou record. În trimestrul precedent au fost înregistrate 18 miliarde de dolari, dar asta a inclus și luna decembrie, luna cadourilor. Apple, cu un câștig de aproape 14 miliarde de dolari depășește cu mult alte companii americane.

Al doilea cel mai mare profit trimestrial îl are concernul farmaceutic Merck cu 7,3 miliarde de dolari, cu ceva mai mult peste jumătate din cât a înregistrat Apple. Băncile Wells Fargo și JPMorgan au înregistrat și ele profituri în jurul a șase miliarde de dolari și astfel dau dovadă că suferă.

Din punct de vedere al creșterii profitului alte firme americane sunt în fața Apple, înregistrând chiar și creșteri spectaculoase de 33%. Cu toate acestea creșterile spectaculoase înregistrate de alte companii au fost și rezultatul unor efecte speciale precum vânzări ale unor părți din firma sau taxe de restructurare în trimestrul anterior.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-uebertrifft-alle-US-Konzerne-article14995821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 10