Apple dezvoltă o cască VR/AR cu două display-uri 8K

Apple dezvoltă o cască AR/VR care va combina ambele tehnologii și va folosi procesoarele dezvoltate de companie, potrivit unui raport al CNET. Casca ar trebui să se lanseze pe piață în anul 2020.

Există foarte puține informații despre această cască, iar CNET doar citează o sursă în raportul său. Această sursă descrie casca menționând că are tehnologii care nu există acum pe piață. Cei de la CNET spun că dispozitivul va prezenta câte un ecran 8K pentru fiecare ochi, ceea ce sună foarte ambițios, având în vedere că cele mai bune căști VR de pe piață la ora actuală abia ating rezoluția 4K pentru un ochi.

Casca va beneficia de asemenea de camere care detectează mediul înconjurător. Se pare că va ajunge să se conecteze la o cutie dedicată printr-o tehnologie wireless de mare viteză numită 60Ghz WiGig. Cutia va fi propulsată de un procesor original Apple cu tehnologie pe 5 nanometri. Procesorul actual de la Apple, A11 Bionic folosit spre exemplu în iPhone X, folosește tehnologie pe 10 nanometri. Prin urmare dispozitivul va folosi un cip care încă nu a fost lansat.

Se pare, dacă e să ne luăm după acest raport, că Apple va dezvolta o cască complet wireless cu ajutorul unor tehnologii noi, care este conectat la o unitate de procesare, ceea ce ar putea rezolva problema majoră de pe piață la ora actuală și anume prea multe fire. Proiectul se pare că va avea numele de cod T288.

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/4/27/17291964/apple-vr-ar-headset-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 20