Apple elimină butonul de Home

iPhone-6s-Touch-ID

Butonul de Home este practic, dar face ca modelele iPhone să aibe dimensiuni semnificativ mai mari decât cele ale concurenței. Apple abordează problema spațiului, astfel că următorul său smartphone va prezenta o modificare substanțială.

În timp ce Samsung, Huawei și alți producători au făcut acest pas demult și au reușit să livreze pe piață dispozitive cu o greutate rezonabilă în ciuda extinderii dimensiunilor de la display, Apple alege să contruiască în continuare dispozitive care sunt mult mai mari decât este necesar să fie. Astfel, spre exemplu, noul Galaxy Note 7, cu o dimensiune a ecranului de 5,7 inch este semnificativ mai mic și mai subțire decât iPhone 6s Plus, care are un ecran de doar 5,5 inch.

Motivul principal este butonul rotund de Home, care este un element de design tradițional și un simbol al Apple încă de la primul iPhone. Era clar de multă vreme că nu vor putea continua așa, iar următorul iPhone ar putea aduce cu sine o revoluție din punct de vedere al designului. Dar după cum am aflat între timp, următorul smartphone va fi o soluție de compromis, doar iPhone-ul aniversar ne putem aștepta să arate radical diferit față de predecesorii săi.

În ciuda faptului că designul nu va fi în mare măsură diferit, următorul iPhone va face primul pas către eliminarea completă a butonului de Home. După cum raportează cei de la Bloomberg, iPhone 7 va avea un buton fix de Home, care va funcționa asemănător cu noile display-uri 3D-Touch, iar click-urile vor fi însoțite de feedback fizic. Pe lângă o cameră dublă la modelul mai mare, dispariția mufei de jack și utilizarea unui procesor mai puternic, aceasta este cea mai importantă noutate din luna septembrie.

Chiar și cu noua tehnologie, butonul de Home ocupă foarte mult loc sub display. Acesta va fi complet eliminat cel mai probabil doar cu ocazia aniversării a zece ani de la lansarea primului iPhone. Cei de la Wall Street Journal precum și expertul Apple, John Gruber, se așteaptă ca în anul 2017 să se lanseze un iPhone pe piață care să prezinte un senzor de amprentă cu Touch ID integrat direct în display-ul telefonului. Astfel Apple ar fi capabil să prezinte pieței un smartphone care să atragă din nou atenția tuturor.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-schafft-den-Home-Button-ab-article18375346.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 24 =