Apple este interesată de divizia de cipuri de la Toshiba

Concernul de electronice Toshiba are nevoie urgentă de bani pentru a supraviețui. Potrivit unui raport Apple vrea să ofere miliarde de dolari pentru divizia japonezilor care produce cipuri. Printre ofertanți se numără și furnizorul Apple, Foxconn.

Apple are în vedere, potrivit unui raport din presă, să se implice în cursa licitării pentru divizia de semiconductori a concernului japonez de eletronice, Toshiba. Apple are în vedere investiții de mai multe miliarde de dolari, anunță televiziunea NHK citând informații oferite de un insider.

Americanii ar vrea o cotă de peste 20% din acțiuni. Toshiba va păstra astfel o parte din subsidiară. Apple nu a putut fi contactată pentru comentarii, iar Foxconn a refuzat să facă declarații.

Pentru această divizie există deja mai multe entități interesate, se arată în presă, care sunt dispuse să plătească peste 20 de miliarde de dolari. Printre ofertanții interesați de investiții în Toshiba se numără recent producătorul american de cipuri, Broadcom, rivalul subcoreean al acestuia, SK Hynix, specialistul american în HDD-uri, Western Digital precum și Foxconn.

Toshiba speră să obțină spațiu de manevră din punct de vedere financiar în urma vânzării acestei divizii de cipuri. Japonezii se luptă pentru supraviețuire datorită problemelor care le au la subsidiara insolventă Westinghouse, care construiește centrale atomice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-sc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40