Apple, Facebook & Co. se bucură de un succes enorm

41953405

Indexul Nasdaq este cotat aproape de o valoare record. Indexul este propulsat de nume grele precum Apple, Microsoft, Amazon, Facebook sau concernul-mamă al Google, Alphabet.

Vești proaste pentru Twitter: după ce au apărut zvonuri privind posibile oferte de preluare primite din partea Apple sau Google, acțiunile concernului au scăzut puternic. Din contră, acțiunile multor altor nume grele din industrie sunt pe un trend ascendent. Astfel că indexul Nasdaq este cotat la fix 5300 de puncte, deci în apropierea unei valori record. În comparație cu minimul din martie 2009, nivelul este de patru ori mai mare.

Acțiunile Apple, nume important ce este parte din indexul Nasdaq, a urcat puternic spre un nivel record. Cu toate acestea, mulți investitori sunt încă nesiguri privind dezvoltarea afacerilor concernului, pentru că acestea depind în continuare foarte mult de afacerile cu iPhone.

Dificile sunt în special afacerile cu străinătatea. Acolo există impedimente importante, în special în China. Potrivit estimărilor JP Morgan, afacerile americane au reprezentat în trimestrul ce s-a încheiat în luna septembrie doar 35% din vânzările de iPhone de la nivel mondial, în timp ce valoarea din trimestrul de până la finalul lunii decembrie urmează să scadă cu 32%.

Concernul Alphabet, ce deține brandul Google, ia în vizor concurentul Apple și se implică în afaceri hardware cu telefoane mobile. La începutul lunii octombrie Google a prezentat modelele Pixel și Pixel XL, care costă între 650 și 870 de dolari, fiind produse de compania taiwaneză HTC. Smartphone-urile vin cu un adaptor care permite transferul rapid de contacte și fotografii de pe iPhone pe Google Pixel.

Cu toate acestea, analiștii sunt convinși că Google va avea succes cu noua strategie doar dacă va începe să deschidă proprile magazine, în care clienții să poată încerca noile dispozitive. De multă vreme Google vinde în principal smartphone-urile sale prin intermediul magazinului său online, precum și în magazine ale furnizorului de servicii Verizon și lanțul lor american de electronice, Best Buy. Dar investitorii sunt în principal încrezători în perspectivele pentru cel mai mare motor de căutare din lume, lucru dovedit de valorile record ale acțiunilor Alphabet.

La fel de euforici sunt investitorii de la Amazon. Valoarea bursieră a acestui brand este și ea aproape de a stabili un record, fiind cotată la 399 de miliarde de dolari. Cu o pondere de 7,1% în componența indexului, Amazon ocupă locul trei în Nasdaq 100, în spatele companiei Apple (10,9%) și Microsoft (8,0%). Investitorii sărbătoresc creșterea bruscă de la Amazon, care se datorează în special afacerilor cloud. Aceasta a crescut în al doilea trimestru cu fix 58% și contribuie cu mai mult de jumătate din veniturile concernului.

http://www.teleboerse.de/aktien/Apple-Facebook-Co-sind-im-Hoehenrausch-article18817751.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 13