APPLE IA LOEWE

  • 2.bildManagerul Apple dorește să revigoreze compania germană Loewe

Compania a fost salvată, dar joburile sunt în pericol. Un grup de investitori se implică în producătorul german de televizoare, Loewe. Fostul director al companiilor Apple și Bang & Olufsen are rolul de a insufla o nouă viață acestui brand tradițional. Cu toate acestea, mulți oameni trebuie să plece.

 

Dimineața la ora 7 lumea era încă în ordine pentru domnul Wolfgang Beiergrößlein. “Sunt bucuros și mulțumit că lucrurile vor merge mai departe la Loewe”, a declarat încă euforic primarul micului oraș Kronach din Frankenwald. În noapte de vineri s-a dat public anunțul conform căruia un grup de investitori va salva producătorul de televizoare Loewe.

 

Dar câteva ore mai târziu entuziasmul primarului a dispărut. Beiergrößlein a declarat că este nevoie să se pună laolaltă toate forțele politice pentru a vedea ce se poate face, iar în tonul vocii sale se simțea îngrijorarea. Ca și el mulți alții sunt îngrijorați de soarta Loewe, unul din ultimele simboluri ale electronicelor de consum din Germania. Compania are un viitor. Grupul de investitori Panthera ce a preluat Loewe la 31 ianuarie anul acesta a fost fondat special în acest scop. În spatele acestuia stau cele două mari companii financiare de la Munchen, Constantin Sepmeier și Stefan Kalmund. La șefia Loewe va sta fostul director al companiei Apple și ulterior sef pentru Europa la aceeași compania, dar care a ocupat poziția de director și la concurenții danezi ai Loewe, Bang & Olufsen, domnul Jan Gesmar-Larsen.

 

Vestea proastă e că Loewe va continua să concedieze, din 550 de angajați vor fi preluați doar 270. Acum un an Loewew deținea peste 1000 de angajați. După mai multe valuri de concedieri, reducerile de personal păreau că s-au oprit. Acum alți 120 de angajați vor fi trimiși acasă. Cei 160 care vor rămâne vor fi preluați de Loewe Opta GmbH.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =