Apple iCar în 2019

61488201

Apple iCar în 2019

Planurile Apple pentru o mașină autonomă încep să devină concrete. Va fi noua mare lovitură din California. Cu un personal de trei ori mai mare, în patru ani un automobil perfect conectat și autonom va deveni bun de lansat pe piață. Dar multe depind de prețul la combustibil.

Apple vrea, potrivit unui raport din presă, să lanseze pe piață un automobil electric, în termen de patru ani. Concernul iPhone a accelerat dezvoltarea și a setat ca dată finală anul 2019, scrie Wall Street Journal, citând persoane din interiorul companiei. Cei responsabili au obținut permisiunea de a tripla efectivele echipei ce se ocupă de proiect, ce deja cuprinde 600 de persoane.

Proiectul a primit undă verde, după ce concernul a experimentat timp de peste un an de zile fezabilitatea proiectului și potențialul companiei de a dezvolta automobile sub brandul Apple și echipa s-a întâlnit, printre altele, cu două grupuri din cercurile guvernamentale ale statului California.

Apple a angajat deja experți pentru dezvoltarea de automobile autonome. Potrivit persoanelor apropiate proiectului primul automobil electric al concernului din Cupertino nu va fi complet autonom. Despre planurile Apple de a construi o mașină, s-a mai vorbit anul acesta în presă. Concernul nu a dorit însă să ofere alte informații. Doar odată top-managerul Jeff Williams a spus în cadrul unei declarații de presă că automobilul reprezintă apogeul dispozitivelor mobile.

Automobilele electrice s-au confruntat până acum cu prețurile reduse la combustibili, de aceea dețin doar o cotă de piață infimă pe piața auto. În anii ce urmează mulți producători renumiți vor să lanseze pe piață și alte modele cu propulsie electrică. Un motiv îl reprezintă emisiile crescânde și periculoase de CO2.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-iCar-soll-2019-auf-den-Markt-kommen-article15979331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 39