Apple își sporește semnificativ vânzările și profitul

Acțiunile Apple au crescut în comerțul post-bursier cu până la cinci procente, pentru că, concernul tehnologic a prezentat cifre trimestriale extrem de bune. Atât vânzările, cât și profitul au crescut considerabil.

Apple și-a sporit trimestrul trecut semnificativ vânzările și profitul, pentru că alte domenii de afaceri pe lângă iPhone au contribuit semnificativ la creștere. Apple a vândut trimestrul trecut peste 41 de milioane de smartphone-uri, cu două procente mai mult ca și în trimestrul precedent. O vânzare bună de iPad-uri și calculatoare Mac a adus profituri mai mari.

Apple a câștigat în trimestrul comercial încheiat odată cu luna iunie 8,72 de miliarde de dolari. Aceste cifre reprezintă o creștere de fix doisprezece procente în comparație anuală. Vânzările au crescut cu șapte procente pentru un total de 45,4 miliarde de dolari. Astfel concernul poate să își sporească din nou vânzările după o fază mai slabă anul trecut, chiar dacă mulți clienți au ales să aștepte lansarea modelului următor, care se estimează că va avea loc în toamna acestui an.

Profiturile din afacerile cu Mac au crescut cu 6,7% și au crescut pentru al treilea trimestru consecutiv. După patru perioade cu vânzări în scădere acestea au crescut cu 1,9%. Iar pentru prima dată în ultimele 14 trimestre vânzările iPad au crescut cu 15% la un total de 11,42 milioane de unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-steigert-Umsatz-und-Gewinn-deutlich-article19963988.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 11