Apple, LG și Valve au ales să nu investească în eMagin

 

O sursă foarte apropiată de Apple spune că, compania nu a investit în producătorul de display-uri OLED pe nume eMagin iar potrivit unei declarații a reprezentanților companiei, aceeași decizie au luat-o și Valve sau LG.

Anunțul făcut de cele trei companii, împreună cu alte două, a apărut într-un raport SEC pentru o strângere de fonduri organizată de compania în cauză, la rubrica de “investitori implicați”. Unii oameni speculează că deciziiile reprezintă refuzuri categorice, dar nu există indicii că Apple sau ceilalți ar fi avut relații anterioare cu această companie.

Anunțul a provocat creșterea în valoare a acțiunilor cu 17% pentru această companie relativ modestă, ceea ce a adăugat circa 10 milioane la capitalizarea sa de piață, care atinge acum un total de 59 de milioane.

În mod treptat, Apple a adunat un număr important de elemente mobile în strategia sa din jurul echipamentelor pentru realitate virtuală și augmentată. Se pare că acum cel puțin un element a ieșit la iveală. eMagin, un producător de display-uri OLED miniaturale, spune că Apple împreună cu LG, Valve sau Immerex (producător de divertisment VR, care acum operează sub numele de Luci) și Stillwater Holdings investesc împreună aproape 10,6 milioane în companie.

Tehnologia eMagin este cunoscută pentru faptul că a creat un nou tip de display care poate fi folosit în căști VR, care furnizează o imagine mai detaliată folosind un un strat mai dens de linii (comparativ cu pixelii care sunt utilizați în produsele actuale). Compania a fost contactată pentru a confirma această informație, pe măsură ce suma finală a tot crescut.

Apple, LG and Valve did not invest in OLED display maker eMagin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =