Apple lucrează la iMessage pentru Android

apple-imessage

În spatele ușilor închise Apple lucrează, se pare, la o versiune de Android a aplicației sale iMessage. Dacă aplicație de mesagerie va sosi într-un final și pe platforma Android, atunci ar reprezenta o lovitură puternică pentru aplicația celor de la Facebook, WhatsApp.

Există doar un serviciu de chat pe care proprietarii de iPhone îl folosesc la fel de mult ca și omniprezentul WhatsApp: iMessage, serviciul propriu de mesagerie de la Apple, care este o combinație între o aplicație de SMS-uri și serviciu de chat, foarte asemănător cu WhatsApp. Utilizatorii de iPhone își trimit între ei mesaje, imagini și videoclipuri prin internet și pot să condimenteze sesiunile de chat cu animații frumoase și emoticon-uri.

Cine nu are iPhone, primește aceste mesaje ca și simple SMS-uri. Diferența o fac cei de la Apple prin culori: mesajele în bule albastre sunt de la iMessage, iar cele verzi sunt simple SMS-uri.

Diferența de clasă dintre iPhone și alte dispozitive mobile poate fi eliminată pe viitor, cel puțin în domeniul mesageriei. Este posibil ca în curând să vedem iMessage și într-o versiune pentru Android și astfel prăpastia dintre cele două sisteme să fie acoperită.

Portalul “Engadget” a preluat informația din postarea de pe blogul expertului IT John Gruber, în care își expune diferite gânduri despre iMessage și implicit despre cum aplicația aduce împreună utilizatorii de iPhone din tabăra Google (Gmail, Google Maps, Google-Calendar, Chrome, Drive, etc.) și din cea a Apple (Apple Mail, Maps, Safari, iCloud, etc.).

Se pare că Apple lucrează la designul unei versiuni pentru Android a aplicației iMessage. Circulă prin interiorul companiei șabloane detaliate privind designul, spune Gruber. Încercările de până acum variază între aspectul original al iMessage cum se întâlnește în cazul telefoanelor Apple, până la aspectul Material-Design al celor de la Google, care este deja implicit pentru cei ce dezvoltă aplicații pentru Android. Gruber spune că poate că este posibil ca versiunea de Android a iMessage să nu vadă vreodată lumina zilei, dar schițele detaliate arată faptul că subietul este luat în serios.

Lauren Goode de la “The Verge” este de părere că iMessage servește drept adeziv în ecosistemul Apple și reprezintă unul dintre principalele motive pentru care oamenii continuă să folosească iPhone și Mac-uri. Îi împiedică astfel pe cei îndrăgostiți de iMessage să facă tranziția către un dispozitiv cu sistem de operare Android. De ce ar vrea astfel Apple să cedeze asul său din mânecă?

http://www.n-tv.de/technik/Apple-arbeitet-an-iMessage-fuer-Android-article18950656.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5