Apple, Microsoft, Google investesc 140 de miliarde de dolari pentru schimbările climatice

global-warming-climate-change

Apple, Microsoft, Google și alte firme americane investesc 140 de miliarde de dolari pentru a aborda schimbările climatice

Giganții corporatişti ai Statelor Unite, inclusiv Apple, Google, Microsoft, Berkshire Hathaway și Goldman Sachs vor să investească cel puţin 140 de miliarde de dolari ( 127.4 miliarde de euro) pentru a reduce emisiile de carbon, potrivit rapoartelor mass-media. Directorii celor 13 corporaţii majore din SUA şi-au anunţat investiţia, pe 27 iulie la Casa Albă, în prezența secretarului de stat John Kerry și oficiali ai administrației de top.

Alte companii de pe lista sunt Bank of America, General Motors, Cargill, Alcoa, Wal-Mart Stores, United Parcel Service, Coca-Cola și PepsiCo. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a reduce emisiile, pentru a asigura finanțarea companiilor axate pe mediu, reducerea consumului de apă, și producerea a 1.600 de megawati de energie din surse regenerabile, ceea ce este suficient pentru a alimenta aproximativ 1,3 milioane de case.

Centralele electrice sunt cea mai mare sursă unică de poluare cu carbon din SUA, reprezentând aproximativ o treime din totalul emisiilor de gaze de seră interne.

http://www.ibtimes.co.uk/apple-microsoft-google-other-us-firms-commit-140bn-address-climate-change-1512696

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 7 =