Apple prezintă iPhone X și iPhone 8

Cu ocazia sărbătoririi a zece ani de la lansarea primului iPhone, Apple a prezentat trei noi modele. Modelul iPhone 8 va arăta la fel ca și dispozitivele actuale, dar odată cu prezentarea iPhone X compania face un pas către viitor și elimină butonul de Home.

Apple a finalizat Teatrul Steve Jobs chiar la timp pentru a prezenta noile iPhone-uri în noul sediu de la Cupertino. Iar cu ocazia celebrării a zece ani de la primul iPhone, Tim Cook și echipa sa au prezentat ceva cu adevărat special: iPhone X este primul iPhone din 2014 și până în prezent care diferă substanțial de predecesori, atât din punct de vedere tehnic, cât și vizual. Are un ecran de tip OLED, care ocupă aproape toată partea frontală și este primul iPhone care nu mai prezintă un buton de Home pe partea frontală.

De asemenea, cei de la Apple au prezentat o versiune prelucrată pentru Apple Watch, cu un procesor mai puternic și un eSIM integrat, care preia funcția de telefonie a iPhone-ului și permite un acces independent la internet. În afară de asta ceasul inteligent are acum și altimetru digital. Prețurile pornesc de la 369 de euro (fără) și 449 euro (cu eSIM). Primul model se poate cumpăra acum de la 269 de euro. Comenzile pornesc pe data de 15 septembrie, o săptămână mai târziu poate fi în mâinile voastre.

Noile modele, iPhone 8 și iPhone 8 Plus, vor prezenta în continuare același design ca și predecesorii lor, ecranele având dimensiunea de 4,7 respectiv 5,5 inch. Ele vor fi realizate pe baza de tehnologie LCD și nu OLED, sub ele fiind montat ca și până acum butonul de Home cu senzor integrat pentru amprentă. Partea posterioară a smartphone-ului este compusă cu toate acestea din sticlă. Ar trebui să fie extrem de stabil, iar cele două modele sunt de asemenea protejate de praf și apă.

După cum era de așteptat iPhone-urile din seria 8 au “sub capotă” un nou, denumit A11. El are în total șase nuclee, din care două sunt rezervate pentru performanță ridicată, iar restul de patru pentru sarcini obișnuite, fiind mai eficiente din punct de vedere energetic. Cipul va fi per general extrem de eficient din punct de vedere energetic dar va oferi și o performanță fără precedent.

Camerele arată la fel ca și cele de pe seria 7, dar au un senzor îmbunătățit de 12 megapixeli și un procesor de imagine nou-nouț. Acum și versiunea mai mică de iPhone beneficiază de stabilizare optică de imagine. Dispozitivele vor fi capabile să înregistreze material video la calitate FullHD și 240 de cadre pe secundă, precum și la rezoluție 4K cu 60 de cadre. iPhone 8 va fi complet echipat pentru aplicații de tip Augmented-Reality, atât pentru înregistrarea cu camere, cât și pentru redare video. Un rol important îl joacă aici puternicul cip A11.

Deloc surprinzător este faptul că dispozitivele au partea din spate compusă din sticlă, pentru a permite încărcarea inductivă (fără fir). Dispozitivele acceptă standardul Qi, dar nu pot fi încărcate decât prin intermediul stațiilor de încărcare certificate de Apple. Acest lucru va exclude cel mai probabil încărcătoarele existente. Dispozitivul cu ecran de 4,7 inch și memorie 64 GB va costa 799 euro, cel de 256 GB 969 euro. În cazul iPhone 8 Plus prețurile sunt de 909 respectiv 1079 euro. Startul vânzărilor se va face pe 22 septembrie, comenzi se pot plasa încă din data de 19 septembrie.

Apoi Cook a continuat cu promisiunea făcută fanilor, de a lansat ceva cu totul excepțional cu ocazia acestei sărbători: iPhone X (se pronunță iPhone 10). Acesta prezintă un display de 5,8 inch cu tehnologie OLED. Rezoluția sa este de 2436 x 1125 pixeli, ceea ce corespunde unei densități a pixelilor de 458 ppi. Ecranul va fi de asemenea foarte fidel din punct de vedere al culorilor afișate. Noul ecran Super Retina Display va acoperi complet partea frontală, până la marginile terminalului. Partea frontală și cea lucioasă de pe spate sunt conectate printr-un cadru de oțel lustruit.

În ciuda noilor funcții, iPhone X ar trebui să aibe o autonomie cu două ore mai lungă decât cea a unui iPhone 7. El poate fi de asemenea încărcat prin intermediul Qi Pad, la fel ca și modelele din seria 8 și noile Apple Watch. iPhone X cu 64GB va costa 1149 euro, iar cel cu 256 GB va ajunge la 1319 euro. Dispozitivele vor putea fi comandate începând cu 27 octombrie, iar livrările nu vor începe mai devreme de 3 noiembrie. Zvonurile privind faptul că, compania are dificultăți în producția de iPhone X, par să se adeverească.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-feiert-das-iPhone-X-article20030015.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 94