Apple promovează un designer vedetă

Apple-Chefdesigner-Jony-Ive-der-seit-dem-ersten-iMac-Ende-der-90er-Jahre-das-Design-der-Apple-Geraete-bestimmt-gilt-als-Schluesselfigur-fuer-den-Konzern

Apple promovează un designer vedetă

La nici un alt brand tehnic nu este designul la fel de important precum la cei de la Apple. Creierul din spatele designului marcant al iMac & Co. primește acum un nou post. Iar atribuțiile sale au fost preluate imediat de doi înlocuitori.

Designerul-șef al celor de la Apple, Jonathan “Jony” Ive urcă în ierarhia concernului. El este promovat pe postul nou creat de “Chief Design Officer”, după cum s-a raportat în presă. Ive va purta în continuare întreaga răspundere pentru designul produselor Apple, dar se va ocupa însă mai puțin de chestiunile zilnice.

Funcțiunile operative anterioare a lui Ive vor fi împărțite din luna iulie între doi colegi: Richard Horwath preia sarcinile din designul industrial, iar Alan Dye cele de software. Ambii lucrează deja de ani de zile în echipa lui Ive.

Britanicul Ive, în vârstă de 48 de ani, care a avut o contribuție la designul tuturor dispozitivelor Apple de la primul iMac de la sfârșitul anilor 90, este o figură cheie pentru concern. Schimbarea nu a fost anunțată prin intermediul unor declarații de presă, ci într-un articol al ziarului Telegraph ce l-a avut ca autor pe actorul britanic Stephen Fry.

Apoi a mai urmat un e-mail intern al CEO-ului Tim Cook, scăpat în mâinile unor persoane care l-au făcut public pe un blog de tehnologie.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-befoerdert-Star-Designer-article15167986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 18