Apple pus la plată

  • apple-funkApple pus la plată

Polițiștii și pompierii ar trebui să fie capabili să efectueze apeluri, chiar și în situații de urgență, atunci când este posibil ca toate rețelele să fie căzute. Dar brevetul care permite asta este contestat. Iar acum un deținător german de patente vrea 1 miliard și jumătate de euro din partea Apple.

 

Gigantul IT Apple a fost dat în judecată în Germania de două ori, pentru sume ce se ridică la peste 1 miliard de euro. Compania germană de exploatare brevete, IPCom, acuză grupul că ar fi încălcat în două rânduri drepturile lor de inventatori. Acest lucru a fost anunțat de către tribunalul regional de la Mannheim. Este vorba despre invenții ce permit apeluri specifice către telefonul mobil, chiar și în cazul în care rețelele sunt blocate.

 

În prima acțiune IPCom cere despăgubiri în valoare de 1,5 miliarde de euro. Brevetul EP 1841268 B1, aflat în discuție, permite de exemplu poliției sau pompierilor accesul la canalele de telecomunicații, în ciuda rețelelor aglomerate sau nefuncționale, în cazul în care apelantul aparține unui grup prioritar.

 

Tehnologia este parte a standardelor de telefonie mobilă, cum ar fi UMTS sau LTE. IPCom pretinde că brevetul în sine a fost preluat de la compania Pullach a grupului Bosch. A fost printre primele tehnologii implementate în cadrul erei telecomunicațiilor. Pentru această tehnologie IPCom s-a certat deja cu Nokia. Producătorii de telefoane mobile, precum HTC, Apple sau Nokia sau operatorul Vodafone, toți doresc să cumpere acest brevet.

 

Oficiul European de Brevete a recunoscut într-un final invenția după ce a fost implicat în mai multe procese datorită ei. Dar chiar și Apple a făcut apel împotriva recunoașterii. Procedurile sunt planificate a începe pe 11 februarie.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/anrufe-bei-ueberlasteten-netzen-apple-soll-fuer-notruf-patent-milliarden-zahlen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =