Apple retrage iPod-ul de pe piață

Perioada de vârf pentru iPod și alte dispozitive de entertainment neconectate la internet a apus de mult. Ofertanții de servicii streaming domină acum piața muzicii. Apple se desparte de fostul său hit. Există o singură excepție.

După ce muzica streaming a triumfat în toate privințele, compania Apple își ia adio de la dispozitivele iPod Nano și Shuffle. După cum a explicat joi gigantul american de tehnologie, iPod Touch-ul, care este capabil de conexiune la internet, va rămâne singurul model de iPod din ofertă. Apple a declarat că oferta de iPod va fi “simplificată”, iar celelalte dispozitive nu vor mai fi comercializate. Pe pagina de internet de la Apple modelele de iPod nu mai pot fi comandate.

Apple a introdus primul model de iPod în anul 2001, iar mai târziu acesta a fost comercializat și în variante de dimensiuni mai mici, cu spațiu de stocare limitate, sau chiar în variante fără display. iPod Shuffle este, spre exemplu, de dimensiuni similare cu o cutie de chibrituri și redă de obicei melodiile în mod aleatoriu.

Dezavantajul este că toate piesele trebuie să fie transferate către dispozitiv printr-un software special. Capabil de conexiune la internet este doar iPod Touch, care va fi și singurul care va rămâne în sortiment. iPod-ul original nu va mai exista.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-nimmt-iPods-aus-dem-Sortiment-article19958249.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 6