Apple schimbă regulile pentru serviciul de muzică

imago-st-0622-09530007-64561678

Apple schimbă regulile pentru serviciul de muzică

Reacția vine prompt: duminică cântăreața Taylor Swift s-a arătat ofensată într-o postare pe blog față de noul serviciu de muzică de la Apple. Câteva ore mai târziu concernul a cedat și a răspuns cerințelor cântăreței.

Cântăreața Taylor Swift a reușit să convingă Apple să efectueze o modificare a condițiilor pentru artiști la noul serviciu de muzică al concernului. Câteva ore după publicarea unei scrisori deschise a lui Swift, Apple a cedat și a explicat că, artiștii pot primi bani de pe urma utilizării serviciului și pe parcursul perioadei gratuite de probă de trei luni de zile. Asta nu a fost anterior prevăzut. Swift, în vârstă de 25 de ani, s-a arătat duminică șocată și dezamăgită de serviciul celor de la Apple, într-una din postările sale pe blog.

Șeful platformei Apple iTunes, Eddy Cue, a spus pentru blogul de tehnologie Recode că această schimbare a fost declanșată de scrisoarea deschisă a lui Swift. El a discutat această schimbare cu șeful companiei, Tim Cook. Apple nu plătește artiștii în cadrul perioadei gratuite de probă a serviciului Apple Music la un tarif convenit anterior pentru fiecare descărcare a unei piese. Este încă neclar cât de mult va costa Apple această schimbare.

În cazul streaming-ului muzica este redată direct din rețea. Apple s-a axat anterior doar pe taxarea muzicii ce este descărcată. Odată cu startul Apple Music pe data de 30 iunie concernul iPhone își face intrarea în afacerile cu streaming, în care până acum era lider de piață compania suedeză Spotify. Apple nu își poate permite o percepție publică negativă la câteva zile înainte de lansarea oficială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-aendert-Regeln-fuer-Musikdienst-article15347871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 18