Apple scrie istorie pe bursele americane

Vremurile tulburi pentru Apple au apus de mult. Concernul înregistrează profituri de miliarde în fiecare trimestru și stă pe un munte de bani care măsoară între timp 250 de miliarde de dolari. Acest lucru produce creșterea cursului acțiunilor la bursă. Pentru tot mai multe perioade consecutive.

Apple este prima companie americană din istoria burselor americane care să atingă o valoare de peste 800 de miliarde de dolari. Producătorul de smartphone-uri a înregistrat marți un curs de încheiere de 153,01 dolari pe acțiune, iar astfel creșterea de curs din acest an măsoară 33%.

Dacă acest ritm de creștere se va păstra, atunci compania californiană va depăși anul viitor pragul de un bilion de dolari. Pragul de 700 de miliarde de dolari a fost depășit în urmă cu doi ani de zile.

Președintele de la LibertyView Capital Management, Rick Meckler, a avertizat asupra faptului că Apple oferă pe piață relativ puține produse. Ei domină piața într-un mod în care doar puține companii au mai reușit să o facă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-schreibt-US-Boersengeschichte-article19831053.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 61