Apple se arată deschisă către compromisuri

c03dbcf981d62b00be8330a4706b501d

Conflictul dintre FBI și gigantul tehnologic Apple privind deblocarea unui iPhone intră într-o nouă rundă. Marți, Camera Reprezentanților se va ocupa de cazul unui iPhone folosit în scopuri teroriste. Apple este însă pregătit să facă concesii.

În litigiul privind decriptarea unui iPhone, Apple precizează Congresului american dorința de a coopera. Decizia de a decripta un smartphone al unui atacator, pentru a facilita FBI accesul la informații ar trebui luată de ei ca reprezentanți ai poporului și nu pe baza unei prevederi legale vechi de 220 de ani, se spune într-o declarație a juristului-șef al Apple, Bruce Sewell, pentru o audiere parlamentară programată pentru marți.

Apple s-a opus până acum cu strictețe unei cerințe legale a Biroului Federal de Investigații, care a cerut asistența companiei americane în decriptarea unui iPhone ce a aparținut lui Sayed Farook. Farook a împușcat 14 oameni la începutul lunii decembrie împreună cu soția sa, în cadrul unui atac islamist ce a avut loc la San Bernardino, iar cei doi au fost uciși de poliție într-un schimb de focuri.

Apple ar fi declarat într-un mesaj pentru presă că această criptare este un lucru bun, un lucru necesar, chiar și atunci când îngreunează munca poliției sau a justiției. Atacurile asupra datelor clienților Apple sunt din ce în ce mai sofisticate, de aceea dispozitivele noastre trebuie să fie din ce în ce mai rezistente pentru a ne apăra de astfel de atacuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-zeigt-sich-kompromissbereit-article17109786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 17