Apple se așteaptă la sărbători record

Chiar înainte de startul vânzărilor pentru noul său model de top, Apple depășește așteptările și intră în ultimul trimestru al anului cu un profit în valoare de miliarde de euro. În afacerile de Crăciun compania vrea să spargă toate recordurile.

Apple se găsește în fața unor sărbători de iarnă demne de record, datorită lansării noului iPhone X. Deja de la startul vânzărilor pentru noul model de top concernul a câștigat trimestrul trecut 10,7 miliarde de dolari și astfel cu 19% mai mult ca și în urmă cu un an. Vânzările trimestriale au crescut cu doisprezece procente pentru un total de 52,6 miliarde de dolari, după cum a anunțat joi concernul, după închiderea piețelor bursiere. Pentru trimestrul Crăciunului Apple a estimat vânzări în valoare de 84-87 miliarde de dolari. Ar reprezenta o creștere dramatică în comparație cu cele 78,4 miliarde de dolari care reprezintă recordul înregistrat anul trecut.

Apple a lansat în toamnă trei telefoane noi pe piață. Cele două variante ale iPhone 8 și iPhone 8 Plus compania a vândut trimestrul trecut fix 46,7 milioane de smartphone-uri. Ceea ce reprezintă o creștere de 2,5%. iPhone X, care se vinde și se livrează începând cu data de 2 noiembrie, este mai scump decât orice alt telefon lansat vreodată de Apple, la un preț de 999 dolari în SUA și 1149 euro în Europa.

Săptămânile trecute s-a speculat că mulți clienți așteaptă startul vânzărilor pentru iPhone X, în loc să cumpere una din variantele iPhone 8. Directorul executiv al concernului, Tim Cook, a declarat la prezentarea cifrelor trimestriale că modelele iPhone 8 sunt în prezent cele mai performante dispozitive de acest gen. Cererea a depășit așteptările Apple. Chiar și precomenzile pentru iPhoneX sunt foarte bune, a mai adăugat acesta.

http://www.teleboerse.de/aktien/Apple-erwartet-Rekordweihnachten-article20114363.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =