Apple se teme de o nouă recalculare de taxe în Irlanda

0xUmFuZG9tSVZzaWd3bHpodvOcstqDHrSpzllqw89xlyNeAvOUDeJOljZCG2Ds92TTRRjSU9+2Qb9NQCGCXB7lE1Mnyr4vyOtmoebVsO1IqZw=

Apple se teme de o nouă recalculare de taxe în Irlanda

Apple avertizează investitorii pentru prima dată că verificările efectuate de UE asupra sistemului irlandez de taxe poate însemna și plăți suplimentare pentru concern. După informațiile oferite de Financial Times, ar fi vorba de minim 2,5 miliarde de dolari.

Formularea este nouă: Apple își avertizează acționarii în actualul raport trimestrial că anchetele europene asupra sistemului fiscal irlandez pot duce la o presiune de miliarde pentru companie. Comisia UE poate cere Irlandei plăți retroactive din perioada ultimilor zece ani, anunță concernul.

Apple nu are în prezent posibilitatea de a estima o valoare posibilă. În rapoartele ulterioare Apple a subliniat că există o anchetă în desfășurare și este posibil să fie impuse taxe suplimentare.

Financial Times, care a urmărit formularea modificată și a publicat-o pentru prima dată, a subliniat că, potrivit regulamentelor americane, de obicei costurile considerate materiale și care sunt considerate semnificative dacă însumează peste cinci procente din profitul netaxat din ultimii trei ani. În cazul Apple, Financial Times estimează plata unui impozit de cel puțin 2,5 miliarde de dolari conform acestei reguli.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/apple-fuerchtet-hohe-steuernachzahlung-in-irland-a-1031439.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 16 =