Apple și Samsung vor pace

samsung-apple-540x304

Apple și Samsung vor pace
Apple și Samsung nu mai vor să se certe în afara SUA. Dispute privind brevetele între Samsung și Apple au fost în curs de desfășurare de ani de zile. Acum, abele părți au convenit să stabilească proceduri în nouă țări.

Un acord surprinzător apare în disputa internațională a brevetelor între Apple și Samsung. Companiile doresc să pună capăt tuturor creanțelor reciproce pentru presupuse încălcări de brevete în afara Statelor Unite. A existat un acord corespunzător, după cum compania sud-coreeană Samsung a declarat la Seul. Nu au fost afectate acordurile privind drepturile de autor.

Apple și Samsung se numără printre cei mai importanți producători de smartphone-uri și tablete din lume. Cele două companii s-au dat în judecată în mai multe țări pentru încălcarea drepturilor de brevet, chiar și în Germania. Ambele se acuză reciproc de a fi plagiat dispozitive. De ce acordul se limitează doar la nouă state și nu se aplică și pentru SUA, acest lucru este neclar.

Disputa a început în 2011, când compania Apple a acuzat rivalul său că ar fi imitat cu telefoanele Android caracteristicile tehnice ale telefonului iPhone. Samsung a răspuns cu acuzații și procese similare, care s-au angajat la mai multe recursuri și replici în Asia, Europa și America de Nord. Litigiile apar pentru obținerea unor creanțe, unele de mai multe miliarde de dolari. Ambele părți se laudă pînă în prezent cu victorii dar și cu înfrângeri.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-08/apple-samsung-patentstreit-usa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28