Apple TV 4K aduce televiziunea viitorului

Noul Apple TV a sosit pe piață într-o nouă versiune ce oferă streaming la rezoluție 4K și calitate HDR. Este o completare perfectă pentru utilizatorii Apple cu televizoare moderne.

Fanii brandului Apple așteaptă de multă vreme după un televizor cu acest nume, despre care a vorbit până și fondatorul firmei, Steve Jobs, până la scurt timp înainte de moartea sa în anul 2011. Sub numele de Apple TV există un dispozitiv pentru streaming, dar care se poate găsi în puține gospodării germane. Cea mai recentă versiune a Apple TV are suport pentru tehnologiile 4K și HDR, precum și o ofertă specială pentru iTunes, poate acest lucru va reuși să îl facă mai popular.

Cea mai nouă generație a dispozitivului de streaming TV de la Apple, poate rula videoclipuri cu rezoluție mare, de până la 8 milioane de pixeli, dar astfel de conținut este deocamdată foarte rar întâlnit. Acest lucru înseamnă că în prezent se găsesc filme și seriale TV în rezoluție UHD/4K doar la prețuri semnificativ mai mari.

Astfel pe Amazon o versiune UHD pe Blu-Ray a filmului “Alien: Covenant” costă fix 28 de euro, în timp ce vechiul disc Blu-Ray la rezoluție convențională, Full HD, se poate cumpăra de la 17 euro.

Apple a anunțat la evenimentul său de pe data de 12 septembrie că versiunile 4K sunt oferite fără vreo creștere substanțială de preț, care se poate procura pentru 15 euro la cumpărare și 4-5 euro la închiriere.

În testele practice noul Apple TV 4K prezintă o bandă corespunzătoare cu marcajul “4K” în aplicația pentru filme, marcaj care se păstrează și în cazul conținutului corespunzător, precum filmul “Alien: Covenant”.

Pentru acesta Apple cere în iTunes suma de 14 euro, indiferent că este vorba despre calitate HD sau 4K. Filmele HD cumpărate deja în iTunes vor fi livrate gratuit în rezoluție 4K către utilizatori, atunci când acestea vor fi disponibile.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-TV-4K-macht-Fernsehen-scharf-article20046092.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 23