Apple va construi iPhone 8 în India

  1. Tim-Cook-iPhone-Indien
  2. Noi fabrici în SUA? Prostii! India se bucură însă pentru că Apple a luat decizia de a construi acolo viitorul iPhone 8, în regiunea Bangalore.

Președintele american se așteaptă de la directorul executiv al Apple să mute producția de iPhone către SUA, pentru a crea acolo noi locuri de muncă. „Tim, ar fi o mare realizate, dacă vei începe să construiești iPhone-uri în țara noastră”, ar fi spus acesta într-un interviu. Iar el crede că, Cook e deschis spre așa ceva. Dar CEO-ul are alte planuri, care se potrivesc mai bine cu strategia companiei sale: el va construi iPhone 8 în India.

Ministrul de IT al statului federal indian Karnataka a spus într-un interviu că producția dispozitivului va fi demarată în luna aprilie în Bangalore, raportează cei de la Bloomberg. Fabricile aparțin de producătorul taiwanez Wistron. În ianuarie reprezentanții Apple i-au confirmat termenul, spune Priyank Kharge, care a sărbătorit acest pas pe Twitter ca o mare realizare pentru statul său.

Pasul a fost planificat de companie cu multă vreme înainte ce Trump să câștige alegerile. India nu este doar o piață imensă, având 1,3 miliarde de locuitori, ci și o piață cu o creștere fenomenală în domeniul smartphone-urilor, în timp ce în restul lumii boom-ul acestora a luat sfârșit. Pentru ca Apple să poată pătrunde pe piața din India și să se lupte de la egal la egal cu Samsung, compania americană a obținut anumite concesii, cum ar fi o scutire pentru următorii 15 ani de la plata taxelor de import pentru componente și echipamente industriale.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-baut-iPhone-8-in-Indien-article19685996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 87