Apple va începe să producă telefoane iPhone în India în următoarele două luni

Grupul informatic american Apple Inc. va începe să producă telefoane iPhone în India în următoarele patru-șase săptămâni, a declarat joi pentru Wall Street Journal un oficial guvernamental indian, ceea ce va crește șansele ca Apple să dobândească o prezența importantă pe piața din India, una din piețele cu cel mai important ritm de creștere.

Wistron, o companie taiwaneză care lucrează pentru Apple pe bază de contract, va începe să producă telefoane iPhone 6 și 6S la o uzină din Bangalore, în următoarele patru — șase săptămâni, a declarat un oficial din statul indian Karnataka, unde se află centrul industriei IT din India. Oficialul a adăugat că peste aproximativ trei luni aici va începe și producția modelului SE, cel mai ieftin telefon iPhone.

“Aproape toate pregătirile au fost făcute pentru lansarea primei faze a proiectului Apple la Bangalore prin intermediul Wistron”, a declarat oficialul pentru The Wall Street Journal.

Pe fondul încetinirii vânzărilor de telefoane iPhone în China, Apple încearcă să cucerească India, o piață cu 300 de milioane de utilizatori de smartphone-uri. O problemă pentru Apple este faptul că telefoanele iPhone sunt prea scumpe pentru majoritatea clienților din India. Potrivit estimărilor analiștilor, Apple ar putea reduce, cu cel puțin 100 de dolari, prețul telefonelor iPhone în India printr-o uzină locală care să îi permite să evite plata taxelor de import.

În 2016, Apple a livrat 2,5 milioane de telefoane iPhone în India. Chiar dacă la nivel global Apple a înregistrat anul trecut venituri și vânzări record, în India grupul american se numără abia pe locul zece în topul producătorilor, potrivit Counterpoint Research. Apple a controlat mai puțin de 2% din livrările de smartphone-uri în India, în condițiile în care analiștii estimează că până în 2020 pe această piață ar urma să fie vândute 750 milioane smartphone-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =