Apple vinde iPhone-ul cu numărul un miliard

7db780daa7778e8dba5b259e446cfc0c

Apple a avut nevoie de mai puțin de zece ani pentru a atinge pragul de un miliard pentru vânzările sale de iPhone. Concernul sărbătorește și vorbește despre “cel mai de succes produs din istoria omenirii”. Cu toate acestea, cererea pentru acesta este în scădere.

Din anul 2007 de când a fost lansat, smartphone-ul iPhone al celor de la Apple a fost vândut în peste un miliard de exemplare. Săptămâna trecută a fost atins un prag deosebit de important, spune directorul executiv al concernului, Tim Cook. Smartphone-ul Apple este unul dintre cele mai importante produse care au schimbat lumea și posibil cel mai de succes produs din toată istoria omenirii.

iPhone-ul asigură de ani de zile cea mai mare parte din veniturile Apple și profitul companiei. Cu toate acestea, cererea pentru acest dispozitiv este în scădere. Cei de la Apple au anunțat marți că în al treilea trimestru (ce s-a încheiat pe data de 25 iunie) al anului fiscal curent au fost vândute cu 15% mai puține iPhone-uri decât în aceeași perioadă a anului precedent. În paralel veniturile au scăzut cu 15%, iar profitul net cu 27%.

Pe piața mondială de smartphone-uri, Apple este în prezent pe locul doi. După estimările companiei de cercetări de piață IDC, iPhone deținea anul trecut o cotă de piață de 16,2%. Dispozitivele rivalului Samsung din Coreea de Sud dețineau 22,7% din piață.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-verkauft-milliardstes-iPhone-article18291181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 2