Apple vinde o carte de 300 de euro

iphone

Un nou atlas cu 450 de fotografii arată istoria plină de pasiune a designului Apple, de la primul computer iMac până la creionul digital Apple Pencil. Și pentru că nu este o carte obișnuită cu fotografii ea costă în format complet nici mai mult nici mai puțin de 300 de euro.

Este discutabil, dacă Apple este încă lider în domeniul designului. Însă fără îndoială sub conducerea lui Steve Jobs compania a realizat lucruri mari în acest domeniu. Și chiar și astăzi mulți concurenți copiază dispozitivele Apple. Atlasul “Designed by Apple in California” arată povestea designului Apple de la primul calculator iMac, cu care Steve Jobs și-a sărbătorit marea întoarcere ca și director executiv al companiei în anul 1998, până la creionul digital Pencil, care a fost prezentat în 2015 împreună cu tableta-gigant iPad Pro.

Cartea este dedicată rememorării lui Steve Jobs, decedat în luna octombrie 2011, dar nu încheie odată cu iPhone 4S, care a fost prezentat la scurtă vreme înainte de moartea sa. Atlasul oferă și o prezentare generală a activității designerului-șef al Jony Ive, care a format o echipă cu Steve Jobs încă de la dezvoltarea iMac.

„Chiar dacă este o carte despre design, nu este vorba doar despre echipa de design, procesul creativ sau dezvoltarea de produs”, explică Ive în prefață.

“Este o prezentare obiectivă a muncii noastre, care arată în mod ironic cine suntem. Ea descrie cum muncim, ce valori urmărim, ce fel de griji ne facem și care sunt obiectivele noastre. Am sperat mereu să fim definiți de ceea ce facem și nu de ceea ce spunem”.

Atlasul ar trebui să explice modul, motivul și felul în care aceste produse au fost create și servește în același timp ca un izvor de informații pentru studenții de la toate specializările de design.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-verkauft-300-Euro-Buch-article19098496.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =