Apple vrea să producă propriul serial de televiziune

Un miliard de dolari vrea să aloce compania americană Apple pentru a aduce pe piață un serial de televiziune de producție proprie, se precizează într-un raport de presă. Recent concurenți precum Netflix au creat probleme serioase pentru serviciul video de la Apple.

Concernul american de tehnologie, Apple, vrea să atace domeniul video-streaming și pe viitor să producă un serial autohton. Pentru asta alocă un buget de fix un miliard de dolari (850 milioane de euro), spun persoane apropiate companiei, prin intermediul Wall Street Journal. Apple ar putea astfel să producă până la zece serii pe an.

Bugetul de un miliard de dolari este, potrivit raportului din presă, circa jumătate din ceea ce a investit televiziunea HBO anul trecut pentru a dezvolta binecunoscutul serial “Game of Thrones” și circa aceeași sumă pe care Amazon a cheltuit-o în anul 2013 pentru propriul format de televiziune, la un an după ce gigantul comercial a anunțat că se va implica în acest segment.

Potrivit insiderilor, Apple se află în situația de a putea achiziționa sau produce singură zece serii. Până acum nu există nici un fel de declarații din partea Apple. Dar recent gigantul tehnologic și-a asigurat doi manageri cu experiență de la Sony.

http://www.n-tv.de/technik/Apple-will-eigene-Fernsehserien-produzieren-article19988233.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =